Stilul dormitorului și designul acestuia reprezintă două aspecte importante atunci când îți dorești mai mult decât o camera unde să dormi, ci mai degrabă un spațiu al relaxării, cu mult farmec, bun gust și rafinament. Alegerea mobilierului, a obiectelor de decor precum și a culorilor trebuie făcute în așa fel încât să se obțină un design cât mai plăcut.

Stilul scandinav a devenit o alegere tot mai des întâlnită în rândul celor care își amenajează dormitorul.

Iar motive pentru care stilul scandinav este tot mai des întâlnit sunt multe. În primul rând amenajarea este ușor de realizat, nu e nevoie de un designer de interior. Și cu toate astea, obții un dormitor relaxant, cu o atmosferă plăcută, luminoasă și călduroasă.

Culoarea alb, esențială în stilul scandinav

Când spui stil scandinav, automat ne vom gândi la culoarea alb. Mobilierul din lemn masiv de culoare albă este deseori întâlnit în amenajările în stil scandinav. Dar albul mai poate fi folosit și pentru pereți sau alte obiecte de decor.

 

Albul nu numai că ajută la obținerea unei atmosfere foarte plăcută, însă totodată reușește să lumineze o camera foarte mult. Și chiar dacă dimensiunile camerei nu sunt foarte mari, albul o va face să pară spațioasă. Practic, culoarea alb are rolul de a pune în valoare lumina naturală.

Asta nu înseamnă că trebuie să folosești doar această culoare în amenajarea decorului. Totuși, poți tăia din senzația de monotonie pe care o simt unii atunci când sunt înconjurați de această nuanță, oferind culoare cu ajutorul diferitelor accesorii. Draperiile, obiectele de decor sau chiar lenjeria de pat pot avea nuanțe colorate, iar astfel întregul dormitor va fi mai viu și vesel totodată.

Mobilierul are un rol foarte important pentru obținerea unui dormitor în stil scandinav

 

În general mobilierul unui dormitor în stil scandinav ar trebui să fie simplu, cu un design minimalistMobilierul din lemn masiv reprezintă cea mai bună alegere în materie de mobilier atunci când vrei un dormitor scandinav.

Poți opta pentru mobilier de culoare albă sau care să aibă un finisaj asemănător lemnului natural. Cu cât arată mai natural, cu atât mai bine!

De asemenea, dormitorul în stil scandinav este unul foarte spațios și simplu. De aceea nu ar trebui să optezi pentru prea multe obiecte de mobilier, care ar putea să creeze senzația de aglomerație. Poți alege obiectele de mobilier multifuncționale, pentru a profita la maxim de utilitatea lor.

Oferă-i personalitate prin alegerea unor obiecte de decor cât mai atrăgătoare

Așa cum spuneam și mai sus, doar pentru că albul predomină într-un dormitor scandinav, asta nu înseamnă că decorul este unul monoton. Ba dimpotrivă! Secretul constă în alegerea obiectelor de decor și a accesoriilor potrivite.

Optează desigur pentru obiecte cu aspect minimalist și care au fost realizate din materiale naturale. Țesăturile de exemplu, indiferent de tipul lor, ar trebui să fie realizate doar din materiale naturale, precum lână. Poți alege modelele care au anumite motive tradiționale, pentru un plus de rafinament și personalitate.

Cât mai multă lumină

O caracteristică specifică stilului scandinav este folosirea corpurilor de iluminat. Optează pentru lustre cu design minimalist, aplice sau chiar diferite veioze.

Cu ajutorul corpurilor de iluminat vei reuși să oferi camerei un aer plăcut și intim, dar și relaxant totodată.

Fără tehnologie

Suntem înconjurați zilnic de tehnologie și o folosim tot mai mult. Practic, am devenit dependenți de ea.

Stilul scandinav, mai ales folosit pentru amenajarea dormitorului, presupune excluderea tuturor gadgeturilor și a aparatelor inteligente. Fără TV, computer, internet sau smartphone.

Astfel, dormitorul va fi un loc pentru relaxare iar de aceea ar trebui să renunți la toate acestea, cel puțin atunci când ești în dormitor.

Scrie un comentariu

Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre locul, modul și motivul pentru care stocăm datele dvs.