Mobila din lemn masiv este cea mai bună alegere atunci când îți dorești un mobilier de calitate, rezistent în timp, care să ofere stil și eleganță. Unul dintre cele mai mari avantaje ale mobilierului din lemn masiv este rezistența sa sporită în timp. Acesta este practic detaliul de care țin cont majoritatea persoanelor care aleg mobila din lemn masiv în defavoarea mobilierului din PAL sau MDF.
Cu toate că este un mobilier de calitate care poate deservi generații întregi, acesta are nevoie de puțină atenție pentru că trecerea timpului să nu-și pună amprenta pe aspectul său. Întreținerea mobilierului din lemn masiv este simplă însă importantă în același timp, deci nu trebuie trecută cu vederea.
Îți oferim câteva sfaturi practice pentru îngrijirea mobilierului din lemn masiv. Îngrijit corespunzător, mobilierul din lemn masiv nu numai că va avea o rezistență în timp și mai sporită decât are în mod obișnuit, ci își va păstra aspectul plăcut în ciuda vechimii sale.
Cum să eviți degradarea sau distrugerea în timp a structurii din lemn
Mobilierul din lemn masiv are o splendoare aparte, iar pentru că aceasta să se prezinte cât mai bine în timp, trebuie întreținut corect.
Când începi curățarea mobilierului din lemn va trebui să îndepărtezi mai întâi praful depus. Acest lucru îl poți face cu ajutorul unei lavete sau a unui burete cu apă și puțin oțet. Apa rămasă pe mobilier o vei șterge apoi cu ajutorul unei lavete uscate din bumbac. La fel de bine poți folosi un pămătuf realizat din pene de struț. Acesta nu lasă zgârieturi și curăță foarte eficient praful.
Condițiile optime pentru evitarea deteriorării mobilei masive
Mobilierul din mobilă masivă se va menține în cea mai bună formă doar atunci când i se asigura condițiile optime. Umiditatea aerului ar trebuie să fie cuprinsă între 40 și 60% iar temperatura să se încadreze în intervalul 15-25 de grade Celsius.
De asemenea, nu ar trebui să folosim chiar orice produs din comerț, destinat curățării mobilierului din lemn. În acest sens, cea mai bună soluție este folosirea doar a produselor recomandate de către producător.
Strălucirea plăcută al mobilei poate fi păstrată prin aplicarea frecventă a unui strat subțire format din ceară albă. Apoi se poate folosi o cârpă moale pentru a lustrui mobilierul. Tot pentru ca luciul să nu se piardă cu timpul, poate fi folosită apă cu săpun pentru curățare, iar mai apoi o lavetă cu alcool denaturant și ulei de în.
Cum cureți mobilierul din lemn masiv de diferite pete
Accidental mai apar și unele pete pe obiectele de mobilier. Acestea reprezintă o reală provocare și necesită multă muncă pentru a le îndepărta.
- Petelede cerneală pot fi curățate cu un spray emolient pentru mobilă.
- Petelede grăsime pot fi curățate cu un spray de geamuri, care să nu conțînă alcool sau amoniac.
- Petele cauzate de vopsea pe bază de uleipot fi îndepărtate cu ajutorul unor solvenți de ceară.
- Arsurile pot fi și ele șterse cu ajutorul unor soluții concepute pentru curățarea metalului, după care se recomandă aplicarea unei soluții realizată din ulei vegetal și sare.
Alte sfaturi pentru întreținerea mobilierului din lemn masiv
Nu se recomandă expunerea la soare a mobilierului din lemn masiv. Acesta ar putea fi afectat, iar de aceea ar trebui acoperit în situațiile în care nu se poate evita expunerea. De asemenea, mobilierul din lemn masiv nu trebuie așezat aproape de sursele de căldură. În cazurile acestea, mobila s-ar putea decolora.
Dacă aveți o masă din lemn masiv, nu ar trebui să așezați oalele fierbinți direct pe masă. Lumânările decorative nu ar trebui nici ele așezate direct pe mobilier, deoarece ar putea lăsa mai multe pete.
Lichidele de orice tip pot afecta mobilierul din lemn masiv. De aceea ar trebui îndepărtate rapid, chiar și când este vorba doar despre o pată de apă. Se recomandă folosirea unei lavete pentru absorbția lichidului.
Orice produs de curățare ar trebui testat mai întâi într-un loc mai puțin vizibil. Astfel, dacă acesta este dăunător pentru mobilă, daunele produse nu vor fi vizibile.
Scrie un comentariu